САД

Пингвини шетаат како туристи низ зоолошка затворена поради коронавирусот (ВИДЕО)

Две зоолошки градини во Америка затворени поради коронавирусот ги пуштија животните слободно да шетаат наоколу. Овие, пак, важно шетаат и разгледуваат како прави туристи.

Аквариум во Чикаго ги пуштил своите пингвини да шетаат наоколу откако на неодредено време ги затворил вратите за посетители поради епидемијата на коронавирус. Аквариумот Шед на социјалните мрежи напиша: „Иако ова можеби е чудно време за нас, овие денови се најнормални за животните во Шед“.

Објавено

Среда, Март 18, 2020 - 22:10

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе