Обвинителите отфрлија случај против Кевин Спејси

Обвинителите отфрлија случај во кој Кевин Спејси е обвинет дека допирал млад човек во бар во Масачусетс во 2016 година.

Надлежниот јавен обвинител денеска објави дека го отфрлиле случајот за непристоен напад и телесни повреди против актерот.

Спејс беше обвинет дека опијанил 18-годишен маж, а потоа го допирал во барот каде што тинејџерот работел како помошник келнер.

Спејси ги негираше обвинувањата.

Случајот беше запрен откако обвинителот на Спејси се повикал на своето право од Петтиот амандман против автодискриминација и одбил да сведочи за пораки за кои одбраната тврдела дека биле избришани.

На обвинувачот му било наложено да сведочи за мобилниот телефон што го користел во ноќта на наводниот напад. Тој требало да ѝ го предаде на одбраната, но рекол дека го нема.

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе