НАСА објави трејлер за претстојното лансирање кон Марс (ВИДЕО)

30 јули. Обележете си на календарот. Тогаш НАСА се враќа на Марс.

НАСА објави нешто што може да се опише само како трејлер за претстојното лансирање на 30 јули. Едноминутниот, анимиран клип ја сумира целата мисија: ќе го дознаете името на новиот ровер (Персевиренс), неговата локација на слетување (кратерот Језеро, именуван по истоимената босанска општина), неговата мисија и нејзиниот придружник - хеликоптер по име Инџенуити.

Секако, деновиве повеќето од нас сме позаинтересирани за вселената од обично, затоа што планетата Земја е во тотален хаос. Но вселената е забавна. Лансирањата ракети се забавни. Добро е што НАСА ја загрева атмосферата.

Објавено

Вторник, Јули 28, 2020 - 17:54

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе