НАСА објави трејлер за претстојното лансирање кон Марс (ВИДЕО)

30 јули. Обележете си на календарот. Тогаш НАСА се враќа на Марс.

НАСА објави нешто што може да се опише само како трејлер за претстојното лансирање на 30 јули. Едноминутниот, анимиран клип ја сумира целата мисија: ќе го дознаете името на новиот ровер (Персевиренс), неговата локација на слетување (кратерот Језеро, именуван по истоимената босанска општина), неговата мисија и нејзиниот придружник - хеликоптер по име Инџенуити.

Секако, деновиве повеќето од нас сме позаинтересирани за вселената од обично, затоа што планетата Земја е во тотален хаос. Но вселената е забавна. Лансирањата ракети се забавни. Добро е што НАСА ја загрева атмосферата.

Објавено

Вторник, Јули 28, 2020 - 17:54

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе