Најдобрите руски оперски пејачи ја испеаја „Аве Марија“ во чест на Нотр Дам (ВИДЕО)

Некои од најдобрите оперски пејачи во Русија се здружија и снимија топла музичка порака за поддршка на народот на Франција, кој тагува по катастрофалниот пожар во катедралата Нотр Дам.

Пејачите од Баљшој театар, Марински, Новаја опера и други водечки театри во Русија снимија своја верзија на Шубертовата „Аве Марија“ по катастрофата во францускиот готски скапоцен камен. Франција минатата недела речиси го загуби своето најпосетено национално богатство, откако покривот и шилестата кула на Нотр Дам беа уништени од огромен пожар.

Објавено

Понеделник, Април 22, 2019 - 08:04

(Текстот е одговор на колумната „Сите нации се модерни конструкти" од д-р Љубица Спасковска објавена на МКД.мк, 1 август)

повеќе

На мојот пријател, овчарот Митко му реков: „Дојде време ти, јас, сите граѓани на Македонија да си го вратиме суверенитетот на оваа наша држава".

повеќе

Неопходно е да се допрецизира законот со што би се овозможило одреден дел од финансиски средства да се пренасочат кон делот на општествена одговорност на приредувачите на игри на среќа со цел подобрување на спортската инфраструктура.

повеќе