„Shit“

Нацистичко срање, ама буквално (ФОТО)

Новото дело на Ерик Кеселс е збирка од фотографии од Втората светска војна на кои се прикажани германски војници фатени во мошне деликатен чин.

овата книга на Ерик Кеселс, „Срање“ (Shit), буквално е збирка од фотографии на германски војници што вршат голема нужда за време на Втората светска војна. На голем број од нив, тие чинот го вршат рамо до рамо, склопчени на дрвена штица наречена „Донербалкен“ (штица на громот).

„Пред околу една година, налетав на некои од фотографиите на Ибеј“, се сеќава холандскиот уметник и дизајнер. „Не сум сигурен зошто, ама има прилично голем бувљак за вакви видови слики од Втората светска војна“.

Книгата почнува со краток вовед за историското потекло на фотографиите. Според Кеселс, и покрај тоа што сакал да му даде малку академска тежина на проектот, не можел да најде историчар што специјализирал и на фекалната материја и на нацистите.

Скролувајте надолу за да видите повеќе фотографии од „Шит“, која ќе излезе на 26 ноември.

Објавено

Петок, Ноември 9, 2018 - 19:20

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе