Кога Леонардо Дикаприо бил отпуштен, а Бред Пит за малку ќе бил отпуштен

Во главните улоги на најновиот филм од Квентин Тарантино, „Си било еднаш во Холивуд“ (Once Upon A Time In Hollywood) се две од најголемите машки ѕвезди во светот - Леонардо Дикаприо и Бред Пит.

Филмот ја следи блиската врска помеѓу глумец што се мачи да се пробие во 1960-тите во Лос Анџелес и неговиот дублер.

Пред објавувањето на филмот во Велика Британија оваа недела, двајцата славни глумци за Би-би-си раскажаа како едниот бил отпуштен, а другиот за малку ќе бил отпуштен во раните денови од нивните кариери.

Објавено

Недела, Август 18, 2019 - 12:30

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе