Грузиецов со херкулска сила, влече брод со прст (ВИДЕО)

Грузискиот кревач на тегови Гиорги Ростомашвили во неделата повлече цел брод од 200 тони со средниот прст.

Океанскиот брод „Тамара 2“ се придвижи цели 5 метри кон брегот единствено со силата на Ростомашвили.

Жирито за грузиски рекорди го потврди рекордот за најтежок брод влечен со прст. Претставникот на Федерацијата рече дека наскоро планираат да стапат во контакт со Гинисовата книга на светски рекорди.

Објавено

Понеделник, Август 26, 2019 - 17:02

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе