Фасцинантен „обратен водопад“ снимен кај Сиднеј

Силните ветрови и поројниот дожд на јужниот брег на Нов Јужен Велс во Австралија резултираа со спектакуларна глетка - водопадите во Кралскиот национален парк „течат“ во обратна насока.

Објавено

Вторник, Август 11, 2020 - 21:48

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе