Да, си има правилен начин на миење раце

Со топла или со ладна вода, не е важно. Може и со обичен сапун, не мора антибактериски. Најважното е: ТРИЈ! Од сите страни, меѓу прсти, под нокти, без забушавање. 20 секунди.

Граѓаните и општата јавност исто така се важен штит за укажувачите.

повеќе

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе