„Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански"

Тамара го истетовира делот од химната што не го испеа на прославата на Американската амбасада во Скопје

Пејачката Тамара Тодевска денеска на својот профил на Инстаграм се пофали дека истетовирала стихови од македонската химна. Од левата страна под градите, под срцето таа ги истетовира стиховите „Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански".

„Ветено-сторено“, напиша Тамара под објавените фоторгафии. 

Тамара беше под жестоки критики на социјалните мрежи откако ја згреши химната при изведбата на прославата на празникот 4 Јули во Американската амбасада во Скопје.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе