Европската вселенска агенција

ЕСА: Прекрасно шоу со фантастичното дело на Тина Пулејкова (ФОТО)

Со дело на македонската уметница Кристина Пулејкова, која соработува со Европската вселенска агенција, вчера во Лондон беше затворен годишниот настан „Спејс рокс лајв“.

„Го затвораме главниот настан на годинашниов Спејс рокс лајв, а англискиот бенд Анатема изведе прекрасно шоу со фантастичното уметничко дело на Тина Пулејкова, продуцирано во соработка со ЕСА“, напиша Европската вселенска агенција на Твитер во прилог на видеото.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе