Европската вселенска агенција

ЕСА: Прекрасно шоу со фантастичното дело на Тина Пулејкова (ФОТО)

Со дело на македонската уметница Кристина Пулејкова, која соработува со Европската вселенска агенција, вчера во Лондон беше затворен годишниот настан „Спејс рокс лајв“.

„Го затвораме главниот настан на годинашниов Спејс рокс лајв, а англискиот бенд Анатема изведе прекрасно шоу со фантастичното уметничко дело на Тина Пулејкова, продуцирано во соработка со ЕСА“, напиша Европската вселенска агенција на Твитер во прилог на видеото.

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе