Бендот Лилит го објави новиот сингл - „Миризлива градина“ (ВИДЕО)

После краткото затишје по нивниот прв сингл под име Чудо”, Лилит се вратија во етерот со нивната Миризлива градина”.

Симбиозата од различни музички стилови, крунисана со нивниот препознатлив џез призвук,  ја пренесува пораката која е носечки столб на филозофијата на Лилит -  сите делови на животот се испреплетени во еден круг и магичен циклус, а нашиот начин на размислување е оној кој одлучува дали тие делови ќе се синхронизираат или уништат едни со други.

Како режисер се појавува Кристина Нановиќ со нејзината препознатлива естетика. За завршната магија на спотот, со видео монтажа се погрижи Бобан Костовски, а за да микс и мастер се погрижи Љупчо Соколовски.

Ве молам потрошете малку време и погледајте кои закони не може да се донесат, ако за нив не даде амин Али Ахмети.

повеќе

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе