Андреа не влезе во финалето на Евровизија

Андреа Коевска, македонската претставничка не влезе во финалето на Евровизија. По вчерашното второ полуфинале од изборот за песна на Евровизија таа не доби доволен број гласови за настап во финалето што ќе се одржи во сабота на 14 мај.

Од Македонската радио-телевизија веднаш по неуспехот најавија дека поради негативниот имиџ во јавноста на проектот Евровизија, што предизвикува негативен публицитет на јавниот сервис, уредничкиот колегиум ја разгледува можноста од следната година МРТ веќе да не учествува на Евровизија.

Во финалната вечер од втората полуфинална вечер во финалето ќе учествуваат Белгија, Чешка, Азербејџан, Полска, Финска, Естонија, Австралија, Шведска, Романија и Србија. Од првото полуфинале што се одржа на 10 мај, во финалето влегоа Швајцарија, Ерменија, Исланд, Литванија, Португалија, Норвешка, Грција, Украина, Молдавија и Холандија.

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе