Забава

Останато од Забава

„Не веруваш во Господ??? Е па, нема да добиеш ништо за Божиќ!!“ Хмм, ни Имануел Кант не би можел да смисли подобар аргумент. И на крај ѝ вика „Добро“ а таа, како ѝ секоја мајка, му враќа „Не, не е добро!“

27 Декември 2018 - 15:30

Дел од една странска репортажа за СЈО, помпезно наречена „Македонските Чарлиеви ангели“, сосема прикладно на тогашната еуфорија околу „специјалците“. Чисто како показна вежба за тоа како времињата знаат да ја променат перцепцијата. Она што некогаш изгледало јако, бескомпромисно, алал вера, виде ли брат?, во светло на некои нови настани изгледа сосема поинаку. Јеби га децо, ничија свеќа не горела до зори.

27 Декември 2018 - 14:20

„I cannot believe this is the end (oh no). I still feel your love inside me. I still sing your words. I make a wish as your star falls...“ Ако мислите дека се ова стихови од некоја лигушка љубовна песна, точно е. Само што овде субјектот не е девојка, дечко или трансџендер, туку факинг Велика Британија и нејзината одлука да излезе од романтичната врска со ЕУ.

27 Декември 2018 - 13:05

„Не сме со сите“ ако успеваме да заборавиме на оние наши кои се сами. Осамениот дедо најде брутален начин како да го потсети својот пород дека одвреме-навреме треба да бидат заедно.

27 Декември 2018 - 10:57

„Кога ќе дојде родител со дете заболено од малигна неоплазма, на него да му ја дадете програмата, да видите тој што е ви каже за неа“, реагира битолскиот советник Иван Чулакоски (од независната група „Поинаку“) на програмата на градот против аерозагадувањето, која според него, иако напишана на цели 4 страници, содржи едно големо НИШТО.

27 Декември 2018 - 09:58

Ѓоко Ѓорчев, кого, нели, некои го нарекуваат „македонскиот Том Џонс“, во оваа емисија еднаш го најавија како “македонскиот Том Џонсон“(?!).

26 Декември 2018 - 14:19

Мислевме дека финтата е нешто во тоа љубопитното куче, дали ќе го јаде или не. А после кучето го тргнаа ама се отвори мрежата.

26 Декември 2018 - 12:22

Илузионистички трикови кои можете да ги вежбате секојдневно. Додека не ве избркаат од продавница или не ѝ збоктисате на теткицата на каса.

26 Декември 2018 - 12:22

Ако мислите дека вам денов не ви е баш најсреќен, погледнете ја оваа дневна доза к'смет.

26 Декември 2018 - 11:48

Пред точно 14 години на интернет осамна „Нума, нума“ едно од оригиналните вирални видеа (што е посебен подвиг во време кога Јутјуб се уште не постои). Додека содржината му е чиста идиотштина, она што е дражесто околу него е што потсетува на времиња кога немаше семоќни социјални мрежи кои го следат и продаваат секој твој клик и интерес, кога деновите не ги минуваш зјапајќи во екранот на мобилниот, и кога технологијата беше само алатка а не зависност.

26 Декември 2018 - 11:32

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе