Странска

Последната ноќ, последната епизода. По осум легендарни сезони, серијата „Игра на престолите“ на Ејч-би-о заврши, напиша вчера на својата веб-страница Џорџ Р.Р. Мартин, авторот на серијалот книги „Песна за мразот и огнот“, по кои беше направена серијата.

21 Мај 2019 - 21:39

Околу 1.000 вработени ќе ги загубат работните места, бидејќи стечајни управители ќе ја преземат контролата врз задолжениот бизнис. Славниот готвач рече дека е многу тажен.

21 Мај 2019 - 20:44

Оваа статија содржи спојлери за финалето на „Игра на престолите“.

21 Мај 2019 - 15:20

Предупредување: текстот содржи спојлери.

21 Мај 2019 - 10:49

Додека светот се збогува со „Игра на престолите“, глумците исто така мора да кажат збогум.

20 Мај 2019 - 20:37

Ја слушам песнава на Северна Македонија за Евровизија на Јутјуб. Ја слушам и искрено, ми се плаче.

18 Мај 2019 - 23:41

.

18 Мај 2019 - 17:55

.

16 Мај 2019 - 15:01

.

15 Мај 2019 - 13:49

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе

Оваа појава почнува да претставува сериозна закана за учениците, но и грижа за родителите и наставниците.

повеќе