Известувајќи за ураганот Флоренс

Временски прогнозер глумеше борба со силни ветришта, сите му се смеат (ВИДЕО)

Видеото е направено од снимка во живо на Ведер ченел. Долгогодишниот новинар на мрежата, Мајк Сидел, бил на местото на настанот, кога ураганот Флоренс дојде до копното во Северна Каролина, а Сидел беше во епицентарот на катастрофата и едвај се држеше во место.

Или барем се чинеше така сè додека во заднината неколку типови во дуксери не си поминаа најноншалантно и најстабилно на свет.

За жал на Сидел, неговото известување за ураганот беше смешно како хумористичен скеч, особено со неговите коментари „Не може да биде полошо од ова“.

Исто така за жал на Сидел, видеото стана вирално и интернет-коментаторите почнаа безмилосно да го напаѓаат.

Временскиот канал проба да го брани Сидел, ама прилично лошо: „Важно е да се напомене дека двата поединци во заднината одат на бетон, а Мајк Сидел се обидува да се одржи на влажна трева, откако известуваше во живо сè до 1 часот утрово и е несомнено исцрпен“.

Објавено

Понеделник, Септември 17, 2018 - 11:04

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе