Поглед од вселената на ураганот Флоренс (ВИДЕО)

Ураганите се страшни, особено ако се случи да им се најдете на пат. Меѓународната вселенска станица успеа да испрати неколку снимки од ураганот Флоренс од вселената. Можеби повеќе ќе ви се чини „прекрасен“ од „страшен“, но сепак е застрашувачки потсетник за тоа колку е моќна природата.

Објавено

Среда, Септември 19, 2018 - 08:20

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе