Отворен Октоберфест 2018 (ФОТО)

185-тиот фестивал на пивото Октоберфест беше отворен минатиот викенд во Минхен, а организаторите очекуваат повеќе од 6 милиони посетители следниvе две недели - последната кригла ќе биде наточена на 7 октомври. Баварскиот пивски фестивал, најголем во светот, се одржува на минхенски Терезиенвизе, голем отворен простор југозападно од центарот на градот. Во 2018 година просечната цена што може да се очекува да се плати за еднолитарска кригла пиво на Октоберфест е 11,24 евра. Еве некои од глетките во првиот викенд на Октоберфест 2018.

 

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе