И ова е Грција: костим Хитлер за деца!

Костим на Хитлер за деца се нуди на грчките сајтови за онлајн-продажба на костими за маскенбал.

Ако сакате детето да ви изгледа како Хитлер, за 35 евра може да добиете костум што вклучува црни панталони, црна кошула со беџ, црн ремен, лента за на рака и капа. И сето тоа во различни големини, за деца од 4 до 14 години.

„Маскенбал е маскенбал, ама Хитлер е Хитлер. Кој би сакал своето дете да го облече во таква униформа, па макар и за маскенбал. Тоа е недозволиво“, реагираат Грците во коментарите.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе