Барбра Стрејсенд во новата песна до Трамп: „Не ме лажи!

Кога Барбра Стрејсенд почнала да ги пишува стиховите за својата нова политичка песна „Не ме лажи“, прво сакала „мошне суптилни“ референци за претседателот Доналд Трамп. Ама не можела да се воздржи.

„Побеснев“, рече таа.

Во „Не ме лажи“, објавена денеска, слушаме една страсна Стрејсенд, која го критикува лидерот на нацијата и бара промена. Во стиховите има: „Како спиеш кога светот постојано се врти? / Сето она што го изградивме се поништи / Како спиеш кога светот гори? / Секој одговара пред некого“...

Новинарите на хрватски ТРИС се приклучија во патувачкиот новинарски карван до земјата без име.

повеќе

Лидерството на опозициската ВМРО-ДПМНЕ мора да излезе јавно, на прес конференција, заедно со сите пратеници, и да објават прекин на секакво понатамошно учество во дискусија на собраниската седница.

повеќе

Според Агенцијата за вработување, најмногу невработени има меѓу дипломираните правници, економисти, професори по одделенска настава на македонски и албански јазик и социјални работници. 

повеќе