Во станот во Њујорк

Модната дизајнерка Кејт Спејд најдена мртва

Модната дизајнерка Кејт Спејд е најдена мртва во нејзиниот стан во Њујорк. Полицијата засега го третира случајот како самоубиство.

Иако немаше директна потврда од официјалните претставници, повеќе американски медиуми објавија дека 55-годишната дизајнерка, чие вистинско име е Кејт Валентин, ја нашол мртва нејзиниот домар во домот на Парк авенија.

Спејд, која минатата година ја продаде својата компанија за 2,4 милијарди долари, создаде мода сензација во 1990-тите со линија на легендарни чанти што беа речиси сеприсутни. Во еден момент, таа имаше повеќе од 140 малопродажни продавници во САД и 175 низ светот.

Спејд, која е роден како Кетрин Броснахан во Канзас Сити во 1962 година, беше прогласена за „нов американски моден талент во аксесоари“ од Советот на модни дизајнери на Америка. Студирала на Државниот универзитет во Аризона.

Храбрите лидери можат да успеат со порака за надеж, отвореност и инклузивност и со промовирање на визија за напредок заснована на веродостојни реформи.

повеќе

Кога панаѓурот ќе помине, и кога наредното утро ќе се погледнете во огледало – сите работи што ве прават незадоволни од самите себеси и понатаму ќе бидат видливи: и изгледот, и навиките, и карактерот... Само идентитетот ќе ви го нема.

повеќе

Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција, доколку биде ратификуван, ќе влезе во аналите на историјата на дипломатијата.

повеќе