На БЕТ хип хоп наградите

Еминем со рап го нападна Трамп: „Камикази што ќе предизвика нуклеарен холокауст“ (ВИДЕО)

Рап-уметникот Маршал Маерс, попознат како Еминем, го нападна американскиот претседател Доналд Трамп, нарекувајќи го, меѓу другото, „камикази што веројатно ќе предизвика нуклеарен холокауст“, во рап-рецитал на доделувањето на наградите БЕТ хип-хоп 2017.

Во четириминутниот акапела-рап во вторникот вечерта, Еминем го навредуваше Трамп за неговите твитови, за неговиот одговор на Порторико, за вниманието што ѝ го посветува на НФЛ и за многу други работи.

Еминем ги нападна дури и поддржувачите на Трамп и рече дека ќе мора да изберат помеѓу него и претседателот.

„За секој мој обожавател што е негов поддржувач, цртам линија во песокот - или си за или си против. И ако не можеш да одлучиш кого го сакаш повеќе и си раскинат и не знаеш до кого да застанеш, јас ќе го сторам тоа за тебе со ова: фак ју“, рапуваше Еминем.

Колегата-рапер Снуп Дог, кој имаше разновиден однос со Трамп низ годините, живописно го пофали Еминем во вторникот вечерта.

Еминем со ова доби многу поени кај американската политичка левица.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе