Спијте мирно, Иван Исцелител ќе нè спаси од кобниот астероид (ФОТО)

Македонците, а и целата планета, може да спијат мирно - Иван Исцелителот испратил силна молба до Господ да го шутне опасниот астероид подалеку од Земјата.

На својот фејсбук-профил тој го напишал следново: „Драги пријатели од целиот свет, не плашете се јас вчера од Македонија, Куманово, село Младо Нагоричани испратив силна молба кон Бог, да го измести астероидот подалеку од нашава планета Земја и сега е безбедна. Астероидот само ќе помине околу планетата Земја на 21.03.2014, нема потреба од паника. Бог е семоќен. Амин.”

Значи ако напнато гризевте нокти, обилно се потевте и ве фаќаа панични напади на страв поради веста за астероидот што го најавуваат светските блогери – опуштете се, штом ние си го имаме Иван Исцелител.

Инаку, во 2003 Си-ен-ен објави дека ако астероидот „2003 КК47“ удри во Земјата, ќе биде како да удриле 20 бомби како онаа што беше фрлена на Хирошима. Астероидот е на сигурна оддалеченост од Земјата, но влијанието на гравитацијата на Јупитер може да го помести и да го насочи кон Земјата, вели научникот д-р Алан Фичсимонс. Другите експерти сметаат дека шансите тоа да се случи се 1:250.000.

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе