Јелена Јованова е главен лик во нова хрватска серија

Убавата македонска глумица Јелена Јованова, која до неодамна уживавме гледајќи ја и во Танцот со ѕвездите, престојува во Загреб, каде што се снима нова хрватска серија.

Јелена Јованова ќе биде главен лик во серијата. Партнер на македонската глумица ќе ѝ биде популарниот Филип Јурчиќ.

Сè уште не се знае дали серијата ќе се емитува и на некоја од македонските телевизии.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе