Фреди Меркјури во Скопје

Легендите живеат вечно.

Изминатиот викенд, Боемска Улица се претвори во улица Боемска Рапсодија каде 50-тина млади танчери го овековечија ликот и делото на Фреди Меркјури преку танц.

Филмот за животот на Фреди и неговата улога во позиционирањето на бендот како најдобриот бенд на сите времиња, ќе може да го погледнете во киното Синеплекс од 1 ноември..

Неопходно е да се надминат бариерите кои во моментов се присутни во регулаторната, политичката, финансиската и пазарната рамка и кои го кочат напредокот кон обновливите извори на енергија.

повеќе

За прв пат имаме постапки за амнестија кои не се водат по службена должност (ex officio), туку по приватна иницијатива на засегнатите странки (ex privata).

повеќе

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе