Кандидатките за Мис Бам-Бам 2016 продефилираа во Рио (ФОТО+ВИДЕО)

Повеќе од 100 девојки од секоја од 27-те држави на Бразил се натпреваруваа со своите задници за да бидат една од 15-те финалистки што ќе прошетаат пред судиите.

 

Некои од најдобрите задници на Бразил парадираа по улиците оваа недела пред петтиот натпревар Мис Бам Бам.

Додека патиштата во Рио во понеделникот беа затворени за олимпискиот велосипедизам - сообраќајот запре од друга причина - кога девојките излегоа на улиците на Сао Паоло.

Повеќе од стоте апликации од секоја од бразилските 27 држави беа сведени на само 15, а тие во понеделникот одлучија да покажат од што точно се состојат нивните задници, во пресрет на годишниот натпревар во ноември.

Организаторот на натпреварот и новинар Какау Оливер рече дека овој настан има цел да ги претстави чудата на Бразил, каде што карневалските изведувачки се познати по тоа што вадат осигурувачки полиси на своите задници.

Натпреварувачките на Мис Бам Бам мора да докажат дека не правеле никакви операции, ниту користеле хемиски продукти.

Финалето на натпреварот ќе се одржи во ноември.

Сите овие промашувања на Груевски имаат едно заедничко - дирекно ја загрозија државноста на Република Македонија.

повеќе

Во САД и во многу европски земји, просечните плати стагнираат, и покрај тоа што многу од економиите закрепнаа од финансиската криза од 2008 година.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе