Зеленски побара забрана за сите руски државни ТВ канали во Европа

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја повика Европската Унија да ги забрани руските државни телевизиски канали и „пропагандистите“, веројатно мислејќи на вработените во руските државни медиуми.

EPA-EFE

„Ниту еден руски пропагандист не би требало да престојува на територијата на Европската Унија. На ниту еден руски државен телевизиски канал не би требало да му се дозволи да продолжи со работа на територијата на Европската Унија“, кажа украинскиот претседател при видеообраќањето на Форумот 2000 во Прага.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе