Зеленски побара забрана за сите руски државни ТВ канали во Европа

Украинскиот претседател Володимир Зеленски ја повика Европската Унија да ги забрани руските државни телевизиски канали и „пропагандистите“, веројатно мислејќи на вработените во руските државни медиуми.

EPA-EFE

„Ниту еден руски пропагандист не би требало да престојува на територијата на Европската Унија. На ниту еден руски државен телевизиски канал не би требало да му се дозволи да продолжи со работа на територијата на Европската Унија“, кажа украинскиот претседател при видеообраќањето на Форумот 2000 во Прага.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе