Зеленски ги смени шефовите на безбедносните служби

Зеленски ги разреши или ги реконструира шефовите на безбедносните служби на четири регионални оддели.

Фото: ЕПА

Според декретите објавени на претседателската веб-страница, Серхиј Зајац е разрешен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Киев.

Јуриј Борејчук е разрешен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Тернопил.

Артем Бондаренко е префрлен од позицијата шеф на главната администрација на СБУ во регионот Лавов на шеф на главната администрација на СБУ во Киев и неговиот регион.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе