Запорожје и Херсон ги задржаа своите имиња во рамките на Русија

Договорите за анексија на областите Запорожје и Херсон предвидуваат дека тие области ќе ги задржат постојните имиња како посебни територии во рамките на Руската Федерација.

Фото: ЕПА

Ова беше утврдено со декрет што денеска го усвои Уставниот суд на Русија.

На веб-страницата на судот беше објавено дека областите Запорожје и Херсон од денот на потпишувањето на пристапувањето кон Руската Федерација, што е израз на волјата на двете страни, влегуваат во законска уставна процедура за формирање на нови територии во рамките на Русија како областа на Запорожје и Херсонската област, пренесе ТАСС.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе