Захарова: Украинците со дрон нападнаа нуклеарна централа, но за среќа не дојде до катастрофа

Портпаролката на руското Министерство за надворешни работи Марија Захарова, без да изнесе докази, тврди дека пред три дена Украинците со дрон ја нападнале нуклеарната централа Запорожје, инаку најголемата нуклеарна централа во Европа, која беше окупирана од руските сили на почетокот на војната.

Фото: ЕПА

„Чиста среќа е дека не се случи голема индустриска катастрофа“, рече Захарова.

„Одговорните мора да бидат идентификувани и казнети“, додаде таа.

Нејзините тврдења не се независно потврдени.

Легенда под Главна слика

Фото: ЕПА

Предложеното законско решение се фокусира на аудиовизуелниот/радиодифузниот сектор, игнорирајќи ги последниве две децении на развој на дигиталниот домен и на интернет, со сите негови позитивни и негативни страни.

повеќе

Според последното истражување на организацијата ПИНА, базирано врз анкети направени со 103 новинарки, 24,1% од новинарките добиле закани за физичко насилство, а 19,5% и закани по животот.

повеќе