Загина првиот турски војник за време на интервенцијата во Сирија

Турција извести за првата смрт на свој војник за време на воената операција во северна Сирија кога нејзината војска се судри со Курдите, пренесе Ал џезира.

Министерството за одбрана на Турција утрово објави информации за смртта на еден турски војник и за тројца повредени, јави државната новинска агенција Анадолу, пренесува Аларабија.

Министерството не даде детали за времето и областа во која е убиен војникот, се знае само дека тој загинал по целодневно бомбардирање од двете страни.

„Сметам на вас“. Со овие зборови, претседателот Макрон апелираше до граѓаните на Северна Македонија да гласаат за Преспанскиот договор на референдумот на 30 септември 2018.

повеќе

Сѐ додека Македонија ја претставуваат „политички најподобните" ќе тонеме длабоко и уште повеќе ќе се раслојуваме.

повеќе

По определувањето на мерката ефективен притвор, притворениот раководен функционер не може да издава полноважни правни акти, меѓу другото, и поради фактот што го нема службениот печат.

повеќе