За Путин најважниот настан во 2020 е одбележувањето на годишнината од победата над нацизмот (ВИДЕО)

Претседателот на Русија Владимир Путин откри што, според него, ќе биде најважниот настан на следната година.

За Путин најважно е одбележувањето на 75-годишнината од победата во Големата татковинска војна, јавуваат руските медиуми.

„Можам да кажам што ќе биде најважно во следната година. тоа е 75-годишнината од победата во Големата татковинска војна, тоа е сосема очигледно за сите нас“, изјави Путин.

„Годината што заминува беше работна, би кажал. Важно е да се изанализира сѐ што се случи во изминатата година, а потоа ќе можеме да кажеме што било најважноот настан во животот на земјата и животот на секој човек“, додаде рускиот претседател.

Путин истакна дека кога ќе почне новиот ден, тој заборава како завршил претходниот, додавајќи дека е така и со секоја нова година.

Вчера оправдано доминираше веста дека „Макрон ќе поддржи преговори за Македонија и Албанија ако ЕК препорача во март“.

повеќе

Албанија мора отворено да каже, дека обидите на Софија за асимилација на Македонците во Албанија како Бугари не се добрососедство, туку отворен напад.

повеќе

Перењето пари преку трансакции со недвижнини ги интегрира црните фондови во економијата, притоа обезбедувајќи сигурна инвестиција.

повеќе