пепел

Вулкан во Русија исфрли столб пепел од пет километри (ВИДЕО)

Вулканот Каримски на рускиот полустров Камчатка на крајниот исток на земјата исфрли столб пепел од пет километри, објави организацијата за одговор на вулкански ерупции на Камчатка (КВЕРТ).

Screenshot

Активноста на вулканот се зголемувала во последните неколку дена, проследена со експлозивни ерупции.

Според КВЕРТ, чадот се реширил и до 40 километри југоисточно од вулканот.

Експертите предупредија и за можната опасност за нисколетечките авиони.

Вулканот Каримски се наоѓа на 125 километри северно од Петропавловск-Камчатски. Висок е 1.486 метри и стар е околу 5.300 години.

Легенда под Главна слика

Screenshot

Каракачанов: На Бугаринот паметот му доаѓа следниот ден...

повеќе

При еден спор, понижувањето не е добро ниту за победникот, ниту за поразениот; ниту за „победникот“, ниту за „поразениот“.

повеќе

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе