„Бидејќи државата успеа да ги разбие големите нарко картели“

Вулин: Звицер сака да му се одмазди на Вучиќ, имаме претпоставки каде се наоѓа

Министерот за внатрешни работи на Србија Александар Вулин изјави денес дека организираната криминална група, која наводно ја предводи Радоје Звицер, „сака да му се одмазди на претседателот на Србија Александар Вучиќ, бидејќи државата успеа да ги разбие големите нарко картели“.

EPA-EFE

Вулин за РТС кажа дека постојат „многу основани постапки каде се наоѓа Звицер“ и повтори дека „тој не работи сам, туку дека има политички шеф“.

Според него, тој политички шеф не е во Србија, туку е дел од структурите на власта на некои наши блиски држави“ и дека тој е „човек кој со децении раководи со слични луѓе како Радоје Звицер“..

На прашањето за кого станува збор, српскиот министер кажа дека „не би било коректно да излегува со имиња пред да се поднесе обвинение“.

„Повеќе од јасно е дека луѓето како Звицер ниту настанале ниту постојат без активно учество на политиката и без улога во спроведувањето на одредена политика“, наведе Вулин.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

За пишувањата на Хари Костов за проблемите на државата – ако компетентен човек зборува за нефункционирањето на правната држава, кое има директен одраз врз економијата, не може тоа да се заврши со охридскиот уличен жаргон.

повеќе

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе