Вухан претпазливо се буди (ВИДЕО)

Кинескиот коронавирусен епицентар Вухан претпазливо повторно се отвора откако се намалија новите случаи на коронавирус. Франс прес бил во градот на денот кога почна карантинот, 23 јануари, и сега дава компаративен изглед по повеќе од два месеци изолација.

Објавено

Петок, Април 3, 2020 - 16:37

Стравот од неизвесноста што ја носи пандемијата од ковид-19 вирусот, бара да се преструктуираме и да го промениме начинот на нашето однесување и работење.

повеќе

Ако имаме предвид дека секој збор има свое значење, тогаш оваа „железна завеса" кон Бугарија, за која зборува премиерот дека била подигната од Југославија, се доведува во корелација со Берлинскиот ѕид. А, железната завеса помеѓу двете германии доведе до нивно обединување.

повеќе

Јас, Ангела Илиевска , учесник во повеќе протестни движења низ годините наназад, со себе го носам товарот на мојата личност и идеалите кои ги застапувам низ сите тие движења.

повеќе