Вучиќ за Бугарите и С-400: Им благодарам што се истрчаа

Претседателот на Србија Александар Вучиќ истакна дека некои земји реагирајќи на учеството на руското вооружување на вежбата во Србија покажале дека им е важно тоа Србија да биде слаба.

На прашањето да ги искоментира реакциите во медиумите на некои земји од регионот, на пример во бугарските, во кои се бараше сопирање на транспортот на рускиот ракетен систем С-400, Вучиќ истакна дека Србија го нема тој систем.

„Но многу ми е важно што видов колку некои сакаат да ја видат слаба Србија. Не мора да се плашат, ние немаме С-400“, истакна тој.

Тој повтори дека било многу важно да се види колку некои би ѝ се радувале само на послаба Србија, која би можеле да ја понижуваат, како во периодот од 1999 до 2012 година.

„На нивно жалење, Србија денес е пристојна, побогата и поодговорна земја, но и поуспешна, на среќа на нашите граѓани. Им благодарам на некои што се истрчаа и што покажаа колку им е криво за српскиот успех“, истакна Вучиќ.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе