„Нема да навлегувам во создавање дополнителна лоша крв“

Вучиќ: Во Црна Гора ја презреа мојата молба, им благодарам за тоа

Вучиќ не сакаше да ги коментира пораките од Тројчинданскиот совет

Српскиот претседател Александар Вучиќ не сакаше да ги коментира пораките од Тројчинданскиот совет дека СПЦ бара повлекување на предложениот закон за слобода на религијата, објави Танјуг.

„Нема да навлегувам во создавање дополнителна лоша крв и конфликти, на кој било начин“, изјави српскиот претседател за новинарите, по повод Тројчинданскиот совет одржан во Подгорица.

„Реков што имав да кажам преку една мала молба, која не само што не беше сослушана, туку е презрена од страна на црногорските власти. Им благодарам за тоа“, рече Вучиќ.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе