По споредбата со ситуацијата во Нагорно Карабах

Вучиќ со одговор до Приштина: „Го чуваме мирот – тоа ќе биде политиката на Србија“ (ВИДЕО)

Претседателот на Србија Александар Вучиќ кажа дека тој бил многу јасен во своите изјави за политиката и дијалогот со Приштина.

EPA-EFE

„Тие имаат свои внатрешни проблеми. Мојата изјава беше прецизна и јасна, зборував дека треба да ја избегнеме политиката на замрзнат конфликт и дека замрзнатиот конфликт во иднина би можел да доведе до конфликт, што никој не би сакал да се случи“, кажа Вучиќ.

„Некои дури ме нападнаа за предавство, тука, во Белград. На оние кои не сакаат да слушаат што зборувам, јас не можам да им помогнам“, кажа српскиот претседател.

Вучиќ истакна дека за Србија е важна политиката на мир.

„За мене е важно ние да го чуваме мирот и тоа ќе биде политиката на Србија“, наведе Вучиќ.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе