Димитровград-Ниш

Вучиќ на бугарски го поздрави Борисов по завршувањето на Коридорот 10

Српскиот претседател Александар Вучиќ пред присутните граѓани и гостите од Бугарија се обрати на бугарски јазик на церемонијата по повод отворањето на последниот дел од Коридорот 10, со кој се заврши изградбата на источниот крак на Коридорот од Димитровград до Ниш, пренесе РТС.

Коридорот 10 ја заокружи изградбата на главниот автопат од Димитровград до Ниш и Претседателот им се обрати на присутните политичари и посетителите на бугарски јазик.

„Добар ден и добредојде, премиере Борисов и останати бугарски пријатели. Јас сум многу среќен што Србија изгради модерен автопат меѓу нашите две пријателски нации“, рече Вучиќ на бугарски јазик, додавајќи со смеа дека треба да биде поддржан затоа што се потрудил.

Претседателот на Бугарија, Бојко Борисов, го пофали Александар Вучиќ.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе