Вучиќ: Коридорот 10 ја менува сликата на Србија (ВИДЕО)

Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави, пред отворањето на целиот јужен крак на Коридорот 10 во Србија, најавен за претстојниот викенд, на својот инстаграм профил објави кратка снимка со која потсети како течеле работите на таа делница на автопатот.

„Ова ја менува сликата на Србија. Луѓето да се гордеат, да видат колку Србија напреднала, колку може да оди побрзо, поинаку и поуспешно“, кажа српскиот претседател.

На снимката се прикажани различни фази во изградбата на повеќе делници од Коридорот 10, како изгледало претходно, а како сега изгледа пред отворањето на автопатот.

Прикажано е како е совладана Грделичката клисура, како и мостот Врла во Владичин Хан, еден од најголемите градежни потфати на Коридорот 10.

Вучиќ претходно најави дека во сабота или недела ќе биде отворена последната делница од автопатот на јужниот крак на Коридорот 10, низ Грделичката клисура.

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе