Вучиќ: Ќе го одбраниме нашиот народ на Косово и Метохија, нема повлекување (ФОТО)

Претседателот на Србија Александар Вучиќ на Инстаграм објави фотографија со која напиша дека ќе го одбрани српскиот народ на Косово и Метохија.

EPA-EFE

„Ми се чини дека секој човек со денови, месеци, понекогаш и години се мачи додека не се прекрши, додека не донесе одлука, а тешките одлуки одговорните и сериозни луѓе не ги носат лесно“, напиша српскиот претседател.

Додаде дека кога ќе се донесе одлуката, се чувствува „несекојдневен мир“.

„Сепак, кога ќе ја донесете одлуката, чувствувате несекојдневен мир, бидејќи знаете дека сте ја донеле не најдобрата, туку единствената можна. Нашата одлука е јасна и цврста како карпа, ќе го чуваме и ќе го одбраниме нашиот народ на Косово и Метохија. Нема повлекување! Предавањето не е опција! Да живее Србија“, напиша Вучиќ.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе