Порака на српскиот претседател

Вучиќ: Ѓукановиќ и Курти користат исти зборови

Претседателот на Србија Александар Вучиќ кажа дека премиерот на Косово Аљбин Курти ги користи истите зборови како претседателот на Црна Гора Мило Ѓукановиќ кога зборува за поднесување тужба за геноцид против Белград пред Меѓународниот суд на правдата.

EPA-EFE

„Кај нив сè се сведе на најбрутална кампања против Србија, зборуваат за тужби за геноцид, а кога на тоа ќе им одговориме велат? „Што се буните вие, нема врска тоа со вас туку со фактите на терен. Како да го цитира Ѓукановиќ, или тој Курти, сосема истите зборови ги употребија иако не се слушаа еден со друг“, кажа Вучиќ.

Тој во српското собрание го претстави извештајот за преговорите на Белград и Приштина, истакнувајќи дека пред нив не е лесна задачата.

Легенда под Главна слика

EPA-EFE

Западот може да му послужи на остатокот од светот како изложба на ужасни и очигледно неуспешни идеи, меѓу кои се и комунизмот, фашизмот, нацизмот, феминизмот, анархизмот и, во последно време, либерализмот.

повеќе

Како и главниот лик во романот, Доне Совичанов, и Ташко Георгиевски никогаш не потклекна и не побара пусулче од Канцеларијата на нашиот јужен сосед во Скопје за да ја премине границата и да го посети своето родно село во Егејска Македонија.

повеќе

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе