Вработена на аеродромот во Дортмунд случајно со комби се заби во авионот на Меркел (ФОТО)

Вработена на аеродромот во Дортмунд случајно се заби во авионот со кој германската канцеларка Ангела Меркел требало да се врати во Берлин. Жената возела комби на аеродромот кога го видела авионот на канцеларката и сопрела да го фотографира.

Но, како што јавуваат германските медиуми, не ја кренала рачната сопирачка па комбито се забило во „носот“ на авионот.

Меркел поради тоа морала да се врати во Берлин со хеликоптер, додека надлежните служби ја проценувале и санирале штетата на авионот. Шпигел јавува дека жената што ја предизвикала незгодата била возбудена бидејќи го видела авионот на канцеларката, која за време на инцидентот не била во авионот.

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе