Коронавирус

Возење низ празните улици на Њујорк (ВИДЕО)

Ако се возите деновиве низ Менхетн ќе видите речиси празни улици, бидејќи од жителите на Њујорк се бара да останат дома во обид да го спречат ширењето на пандемијата на коронавирус. „Коронавирусот се шири низ Њујорк како брз воз“, рече вчера градоначалникот Ендрју Куомо. Градот сега има потврдени над 25.000 заразени и најмалку 210 мртви.

Објавено

Среда, Март 25, 2020 - 13:00

Ама бидејќи капиталисти со ситни души ја владеат земјава јас и ти ќе плаќаме, коментираат бизнисмените.

повеќе

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе