Во знак на протест

Во Загреб сопреа сите трамваи (ВИДЕО)

Во четири хрватски града во знак на протест денес сопре јавниот превоз од 12 до 12:10 часот.

Во Загреб, Осиек, Сплит и Риека трамваите и автобусите престанаа да возат во знак на протест поради најавата на хрватската влада дека ќе го укине бенефицираниот стаж за одредени категории работници.

Трамваите и автобусите не возеа десет минути, а синдикатите најавија и нови акции во кои би се приклучиле и таксистите, железничарите и чуварите од цела Хрватска, доколку нивните барање не се уважат.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе