Во Шри Ланка воведен полициски час, пристапот до социјалните мрежи е укинат

Во Шри Ланка владее опсадна состојба.

Владата објави укинување на пристапот до социјалните мрежи и апликации за комуникации. Покрај тоа, во 18 часот на сила ќе стапи полициски час, кој ќе трае до 6 часот наутро.

Луѓето имаат три часа да дојдат во своите домови.

Според најновите информации во најмалку осум експлозии, загинаа најмалку 150 лица, а 400 се повредени.

Нападнати се четири католички цркви во кои се прославувал Велигден и три хотели со пет ѕвездички во центарот на Коломбо. Експлозиите се случиле речиси истовремено.

Експлозии се пријавени на неколку локации во главниот град, Колумбо и пошироко, според податоците на полицијата.

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе