Во Шри Ланка воведен полициски час, пристапот до социјалните мрежи е укинат

Во Шри Ланка владее опсадна состојба.

Владата објави укинување на пристапот до социјалните мрежи и апликации за комуникации. Покрај тоа, во 18 часот на сила ќе стапи полициски час, кој ќе трае до 6 часот наутро.

Луѓето имаат три часа да дојдат во своите домови.

Според најновите информации во најмалку осум експлозии, загинаа најмалку 150 лица, а 400 се повредени.

Нападнати се четири католички цркви во кои се прославувал Велигден и три хотели со пет ѕвездички во центарот на Коломбо. Експлозиите се случиле речиси истовремено.

Експлозии се пријавени на неколку локации во главниот град, Колумбо и пошироко, според податоците на полицијата.

Да се стави точка на великобугарскиот шовинизам е насловот позајмен од едно писмо напишано во јули 1946 година од Илинденската организација до Владата на слободна Македонија.

повеќе

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе